Motocross,  Vesti

Ana Kolnookov obeležila trku u Arilju

Treće takmičenje Otvorenog šampionata Srbije u moto kros disciplini koje je organizovao MK Ere iz Arilja na stazi Virovo obeležila je Ana Kolnookov dvostrukom pobedom u klasi MX 65. Kuriozitet uspehu daje činjenica da je devojčici iz Zemuna ovo druga trka u karijeri, jer je debitovala pre par nedelja u Bačkoj Topoli.

Posle tehničkog prijema i verifikacije pravo nastupa u osam raspisanih klasa MSS ostvarilo je 65 takmičara, koji su se tokom slobodnih treninga pripremali, da bi na kvalifikacionom dali maksimum u borbi za što bolju poziciju na startnoj rampi.

Dobar start jeste pola uspeha, ali takmičenje traje zadato vreme plus dva kruga, odnosno dok sudija na cilju crno belom zastavom ne označi kraj.

Vuk Ćajiič je u klasi MX 65 u obe vožnje bio vodeći dok je Ana Kolnookov strpljivo vozila na drugoj poziciji i čekala trenutak kada će preći u vođstvo. U obe vožnje Ćajić je pao, što je Kolnookov iskoristila i prelazila u vođstvo, što svakako ne umanjuje uspeh nove nade domaćeg moto krosa. Istini za volju i Ana je imala ozbiljan pad, ali na sreću bez posledica.

U klasi MX 85 Aleksa Milosavjević je u dve vožnje zabeležio dva prva mesta i sa maskimalnim brojem bodova vraća se u rodni Čačak. Valja napomenuti da je Andrej Popović vozio u obe osnovne klase MX 65 i MX 85, kako bi se naredne godine opredelio samo za jaču.

Velika neizvesnost i uzbuđenje viđeni su u klasi MX 2, gde su svi takmičari gotovo izjednačeni, a o ishodu vožnji, odnosno plasmanu odlučuju sitnice. U prvoj je najbrži bio Vukašin Jablanović, a u drugoj Nenad Petrović. Da bi u ukupnom zbiru slavio Jablanović.

Prvo mesto u klasi MX 125 osvojio je Strahinja Kalamković sa dve pobede ispred Vuka Drmanca koji je zabeležio dva druga mesta.

Miloš Đorđević i Janko Railić još od Bačke Topole najavili su ozbiljne okršaje u najjačoj klasi MX 1, što su demonstrirali u Arilju. Đorđević je poveo trku, Railić ga je posle nekog vremena prestigao, da bi na jednom od skokova pao, što je rezultiralo da dva kruga nije mogao da startuje motor. Đorđević je i u drugoj vožnji bio prvi i praktično preuzeo vođstvo u plasmanu posle Arilja u MX 1.

U MX B klasi zahvaljujući pobedi u drugoj vožnji, prvog mesta na kraju dana domogao se Jovan Popović, dok je drugo mesto osvojio Kristijan Forgo, koji je u prvoj vožnji bio najbrži.

Klase MX 3 i MX S sačinjavale su diviziju sa ukupno 18 takmičara, idealno za gledanje. Duele između Rajevića i Langa dodatno je začinio Milunović ujedno pojačavši konkurenciju za prvo mesto. Milunović je u prvoj vožnji zahavljujući padu izgubio prvo mesto što su znali da iskoriste Vlade i Viktor da svako slavi u po jednoj vožnji.

Čak osam kandidata za tri mesta na pobedničkom podijumu viđeno je u MX S klasi. Najviši stepenik na Virovu pripao je Vlatku Provodovskom, malo niži Gaboru Sagmajsteru, a treći je bio Branko Radanov.

Plasmani po klasama

MX 65: 1. A. Kolnookov, 2. V. Ćajić, 3. N. Pešut

MX 85: 1. A. Milosavljević, 2. D. Vig, 3. D. Crnjanski

MX 1: 1. M. Đorđević, 2. G. Tomovski. 3. D. Paunović

MX 2: 1. V. Jablanović, 2. N. Petrović, 3. M. Češko

MX 125: 1. S. Kalamković, 2. V. Drmanac, 3. D. Rakić

MX B: 1. J. Popović, 2. K. Forgo, 3. M. Popvić

MX 3: 1. V. Rajević, 2. V. Lang, 3. V. Milunović

MX S: 1. V. Provodovski, 2. G. Sagmajster, 3. B. Radanov    

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.