Moto Klasik,  Vesti

Postolje za Vranića u Hrvatskoj

Proslavljeni Čačanin Borko Vranić, koji se ove godine nadmeće u dve klase Moto Klasik kategorije, odlučio je da se ove godine oproba i na trkama u inostranstvu.

Prethodnog vikenda vožena je trka za Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u Novoj Rači, a Vranić je na trci uuzeo učešće sa oba motora – Yamahom 125 i Hondom CBR500F

U prvoj trci, odnosno divziji u kojoj su nastupale klase 4, 5 i 6 našlo je 14 motora na startu, a među njima i naš Vranić. Borko je odvezao odličnu trku, ali bolje od petog mesta nije moglo.

Drugu trku Borko je vozio u klasi 9, odnosno u divziji u kojoj je nastupalo 11 motora. Vranić je u klasi 9 došao do druge pozicije u trci i zasluženog pehara. Trka je posle šestog kruga prekinuta usled prosutog ulja na stazi, ali su organizatori odlučili da nakon sređivanja staze trku nastave u punom broju krugova – 18.

Podstaknut ostvarenim rezultatima, Vranić je odlučio da nastavi sa nastupima u Hrvatskoj, pa se tako već sprema za sledeću trku koja se vozi predstojećeg vikenda u Križevcima.

Vreme u Hrvatskoj poslužilo je takmičare, pa su trke vožene po suvom i umereno toplom vremenu. Pored Moto Klasika, na ovoj trci nastupali su i takmičeri na skuterima, super moto i mini moto motociklima.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.