Motocross,  Vesti

Ćajić i Drmanac odlični u Turskoj

Prethodnog vikenda u Turskoj je vožena moto kros trka za Istočnoevropski šampionat, koja  se ujedno boduje i za Šampionat Balkana. Pored naših predstavnika, učešće na ovom takmičenju uzeli su i vozači iz Rumunije, Bugarske, Mađarske, Severne Makedonije, Moldavije i domaćina Turske.

Iako oslabljeni za ostale članove reprezentacije, takmičari SU „Tanasko Rajić“ – Vuk Ćajić u klasi MX65 i Vuk Drmanac u klasi MX2, su opravdali očekivanja. Mlađi Vuk je u u konkurenciji od 18 takmičara u prvoj vožnji zauzeo osmo mesto, a u drugoj sedmo, čime se Ćajić u generalnom plasmanu Šampionata istočne Evrope plasirao na odličnu šestu poziciju. Stariji Vuk je u konkurenciji od 33 vozača osvojio deveto mesto u obe trke.

Uzevši u obzir da se konkurenti pripremaju u daleko boljim uslovima od naših momak, ali i da je ovo staza na kojoj se vozi prvenstvo sveta i na kojoj naši takmičari nemaju iskustvo, ovaj rezultat se može smatrati uspehom.

Još jednom se pokazalo da je učešće naših vozača na ovakvim takmičenjima odlična odluka, pre svega za sticanje iskustva, napredovanje i podizanje kvaliteta moto sporta kod nas.

Narednog vikenda vozači naše reprezentacije učestvovaće na trci u Savskom Marofu, u Hrvatskoj, koja se boduje za Alpe Adria šampionat.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.