Road Racing,  Vesti

Spark i Barni u svetskom super bajk šampionatu

MK Spark iz Beograda u saradnji sa Barni rejsing timom učestvovaće ove sezone u svetskom super bajk šampionatu WSBK. Posle tri godine postojanja i titule šampiona u konkurenciji klubova Moto saveza Srbije u disciplini brzinski motociklizam, MK Spark će ostati zabeležen kao klub sa ovih prostora koji je načinio ozbiljan korak kada je vrhunski motociklizam u pitanju.

Tito Rabat Bergada vozač iz Španije zadužen je za osvajanje bodova na Ducati Panigale V4 R, tokom sezone koja će brojati 11 + 2 trke u rezrevi. Poznavaoci moto prilika na svetskom nivou sigurno će se setiti da je Tito Rabat 2014. godine osvojio prvenstvo u seriji Moto 2.

– Do prve trke sezone koja je zakazana za četvrti vikend maja imaćemo sasvim dovoljno vremena da se pripremimo. Planiramo svakako dva trening dana na NAVAK-u, čim se steknu uslovi vezani za epidemiološke mere, kada ćemo ugostiti našeg vozača iz Španije. Tito Rabat je sasvim sigurno dobro poznat domaćim ljubiteljima moto sporta i realno možemo očekivati da će dosledno braniti boje našeg mešovitog tima i boriti se za svaki bod tokom sezone. Ovo će nam biti prva godina u svetskom super bajk šampionatu i siguran sam da ćemo dostojno predstavljati Srbiju u elitnom društvu. Naravno, dosta toga znamo, ali smo isto tako vrlo raspoloženi da učimo i napredujemo ka svetskom vrhu. Što se tiče aktivnosti u domaćem i regionalnom šampionatu MK Spark je spreman i jedva čeka da startuje sezona brzinskog motociklizma– rekao je Aleksandar Avramović predsednik MK Spark.   

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.