Motocross,  Vesti

Rekordan broj takmičara u Globarima

Četvrta trka za šampionat Evrope u klasama MX 65 i MX 85 vozi se tradicionalno u Kruševcu od 25. do 27. juna 2021. godine. Pored Evropskog šampionata, ova trka, boduje se i za Alpe Adria kup u klasama MX 1 i MX 2, Istočnoevropsko prvenstvo i Otvoreni šampionat Srbije u svim raspisanim kategorijama.

Posle tehničkog prijema i verifikacije pravo nastupa ostvarilo je 122 takmičara u osam klasa.

Program takmičenja prvog od dva dana, predviđao je slobodne i kvalifikacione treninge, odnosno kvalifikacione trke u klasam koje se boduju za šampionat Evrope. Prvu kvalifkacionu trku klase MX 85 obeležio je Orlov Ferenc takmičara iz Mađarske, koji perfektnom vožnjom nije dozvolio konkurenciji da mu se približi. Najbolje plasirani domaći takmičar bio je Aleksa Milosavljević koji je osvojio peto mesto.

Prvu kvalifikacionu trku klase MX 65 u prvom krugu prekinulo je nevreme. Nakon grada i letnjeg pljuska, direktor takmičenja doneo je odluku da prekine takmičenje. Usledila je pauza, da bi program bio nastavljen kvalifikacionim treninzima klasa MX 1 i MX 2. Komsija je na osnovu stanja staze donela odluku da se sve planirane aktivnosti odlože za nedelju.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *