Road Racing,  Vesti

Naši odlični i drugog dana na Grobniku

Drugi takmičarski dan Evropskog FIM šampionata u brzinskom motociklizmu na motodromu Grobnik pokraj Rijeke u Hrvatskoj bodovan je i za Otvoreni šampionat MS Srbije. David Božić posle subotnjeg bio je najbrži i tokom nedeljenog okršaja u najjačoj klasi i tako je istako ozbiljnu kandidaturu za titulu šampiona na kraju aktuelne sezone. Drugo mesto u 1000 STK klasi osvojio je Strahinja Kovačević, odnosno treće Danilo Mladenović.

U klasi 600 formula Mihajlo Živanović je ponovo bio najspremniji da odgovori izazovima motodroma i osvoji još jedan pehar za prvo mesto. Za razliku od subotnjeg dana kada je jedini završio u pomenutoj klasi, u nedeljnom izdanju na pobedničkom postolju pridružio mu se kao drugoplasirani Stefan Vesić. Aleksandar Lukić još jednom je bio najspretniji i sa više nego ubedljivom prednošću proša je prvi kroz cilj u klasi 1000 formula. Drugo mesto osvojio je Vladimir Popović.

Kada je u pitanju klasa 600 SSP valja naglasiti da je slavio Srđan Gavrilović, ali i da je bio jedini na pobedničkom postolju, jer su petorica preostalih kandidata za dva preostala mesta na podijumu, završila van plasmana. 

Plasmani po klasama

6000 Formula: 1. M. Živanović, 2. S. Vesić

1000 Formula: 1. A. Lukić, 2. V. Popović, 3. N. Mladenović

600 SSP: 1. S. Gavrilović

1000 STK: 1. D. Božić, 2. S. Kovačević, 3. D. Mladenović   

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *