Motocross,  Vesti

Bukovik samo za najspremnije

Drugi deo šampionata Moto saveza Srbije u disciplini moto kros organizacijom šeste trke startovao je MK Vatreni na stazi Bukovik u mestu Bare nadomak Požarevca. Najviše umeća, spretnosti i svakako hrabrosti, briljantnim vožnjama demonstrirali su dvostrukim pobedama po klasama: Gabor Sagmajster u MX S, odnosno Vlade Rajević u MX 3, Jovan Popović u MX B, Milan Vukajlović u MX 125 i Hristian Ilioski u MX 1. Zbog kiše koja je pala posle prve vožnje po klasama odlučeno je da najmlađi vozači učesnici MX 65 i MX 85 ne voze drugu trku i boduju se samo na osnovu plasmana iz prve vožnje.

Iako su organizatori odlično pripremili stazu, usled kiše takmičare je dočekalo blato na stazi, što je mnoge od njih odvratilo od učešća na kvalifikacijama.

Prvi su na startu bili vozači klase MX B i odličnim borbama napravili uvertiru za ostale kolege. Pomenuti Jovan Popović je u oba izdanja bio nedostižan za konkurenciju. Druga trka dana bila je divizija klasa MX 3 i MX S. Trku je poveo Viktor Lang, ali ga je Vlade Rajević u prvoj polovini nadmetanja prestigao i zasluženo slavio u MX 3, dok je Gabor Sagmajster od starta bio vodeći u klasi MX S. Hristijan Ilioski stari znanac iz Bitolja posle nekoliko godina pauze opet je vozio u Srbiji i pokazao da je još uvek opako brz u MX 1. Klasi MX 85 pripala je četvrta trka prvog dela, gde je gost iz Severne Makedonije Antonio Damjanovski bio više nego ubedljiv. Peto nadmetanje obeležili su takmičari klasa MX 125 i MX 2. Milan Vukajlović je ostvario dvostruku pobedu u MX 125, dok je u MX 2 Mark Češko bio najbrži u prvoj, odnosno drugi u drugoj vožnji, što je u zbiru učinilo da podigne pehar za prvo mesto. Finale prvog dela pripalo je najmlađim učesnicima klase MX 65, gde je Ana Kolnookov još jednom bila vrlo ubedljiva, a u prilog tvrdnji govori i prednost više od jednog minuta u odnosu na drugoplasiranog.

Plasmani

MX 65: 1. A. Kolnookov, 2. V. Ćajić, 3. A. Popović

MX 85: 1. A. Damjanovski, 2. D. Crnjanski, 3. D. Vig

MX 1: 1. H. Ilioski, 2. M. Đorđević, 3. J. Railić

MX 2: 1. M. Češko, 2. N. Petrović, 3. V. Jablanović

MX 125: 1. M. Vukajlović, 2. V. Drmanac, 3. S. Kalamković

MX 3: 1. V. Rajević, 2. V. Lang, 3. S. Kujundžić

MX S: 1. G. Sagmajster, 2. V. Provodovski, 3. B. Radanov

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.