Enduro,  Vesti

Brzo i žestoko na Gučevu

Idealni vremenski uslovi i vrlo raspoloženi takmičari doprineli su da četvrtog vikenda aprila na Gučevu bude brzo i žestoko. Moto klub Hard Enduro iz Loznice organizovao je enduro takmičenje za šampionat Srbije i na taj način praktično otvorio sezonu u jednoj od disciplina Moto saveza Srbije.

– Tokom vikenda na Gučevu sve je bilo u znaku enduro discipline. Veliki broj takmičara u svim raspisanim kategorijama, pre svega izuzetno raspoloženih za takmičenje i idelani uslovi omogućili su svim ljubiteljima motociklizma da uživaju u nesvakidašnjoj trci. Koliko su vozači željni takmičenja moglo se videti još tokom prologa.

U šumi je bilo brzo i žestoko, što je pojedince dovodilo do toga da promaše ček tačke i zbog toga se strašno iznerviraju, ali su i posle svega svi bili zadovoljni. Vremena po klasama govore da su se takmičari vozili na točku kako se žargonski kaže pogotovo u klasi Veteran, gde je razlika između prvog i drugog mesta samo 5 sekundi na trasi od 2 dana u dužini od 110km. U klasi A i B ta razlika je od 5 do 10 minuta, dok je u najbrojnijoj C klasi ta razlika bila malo veća, što samo daje potvrdu izrečenom kada je u pitanju borbenost i žar koji je krasio vozače, kako domaće tako i goste iz inostranstva. Teren je bio zahtevan, ali to se zapravao i očekuje kada je u pitanju enduro. Reakcije samih učesnika govore u prilog činjenici da smo odradili dobar posao. Želimo da se zahvalimo svim učesnicima, sponzorima i posetiocima, kao i MSS koji su i do sada bili uz nas i podržali nas. Vidimo se sledeće godine – rekao je Zoran Simić prvi čovek kluba organizatora.

Plasmani

A klasa: 1. Miha Spindler, 2. Jaka Seleš, 3. Vlade Milutinović

B klasa: 1. Dalibor Kujundžić, 2. Ervin Margit, 3. Milan Lovrić

C klasa: 1. Milan Kovačić, 2. Jovan Luković, 3. Dragan Mutavdžić

V klasa: 1. Igor Škrajnc, 2. Marijan Dugalić, 3. Darko Mirković

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.