Road Racing

Na Slovakijaringu odlučeni šampioni

Na Slovakiaringu, od 20. do 22. septembra, održana je peta trka Alpe Adria šampionata, koja je donela pregršt uzbuđenja za vozače i ljubitelje moto-sporta. Ova trka je bodovana i za Šampionat Srbije, kao i za BMU šampionat Istočne Evrope, a naši takmičari su pokazali vrhunsku formu.

Uroš Gačević šampion Srbije u klasi 300 SSP

U klasi 300 SSP, Uroš Gačević bio je jedini predstavnik Srbije. Sa dve ubedljive pobede u obe trke, Gačević je osigurao šampionsku titulu u Šampionatu Srbije. Njegova vožnja tokom celog vikenda pokazala je da je Uroš dobar vozač i donela mu je zasluženo prvo mesto u šampionatu.

Strahinja Kovačević šampion Srbije u klasi 600 SSP

Strahinja Kovačević bio je nepobediv u klasi 600 SSP, osvojivši maksimalan broj od 200 poena zapečatio je svoju šampionsku titulu. U obe trke, raspored na podijumu bio je isti – Kovačević na prvom mestu, Goran Kečan na drugom, dok je treće mesto pripalo Goranu Terziću. Kovačevićev konstantno vrhunski učinak tokom sezone krunisan je osvojenom titulom.

Goran Stojanović lider u klasi 1000 SST

U klasi 1000 SST, Goran Stojanović je u subotu zabeležio pobedu ispred Bojana Majkića i Nenada Petrovića. Međutim, u nedeljnoj trci Majkić je trijumfovao, dok je Petrović bio drugi. Stojanović, pobedom u subotu, zauzeo je vodeću poziciju u generalnom plasmanu Šampionata Srbije.

Vukašin Bajić trijumfuje u Cup 1000

U Alpe Adria klasi Cup 1000, Vukašin Bajić je u subotnjoj trci odvezao fantastično i u foto-finišu savladao Brzina, dok je Miomir Pojić stigao do treće pozicije. U nedeljnoj trci, Pojić je ponovio uspeh, zauzevši treću poziciju. Na osnovu ovih rezultata, bodovani su i rezultati za SBK klasu Šampionata Srbije. Bajić je u subotu trijumfovao ispred Pojića i Gorana Šalabalije, osiguravši šampionsku titulu, dok je u nedelju pobeda pripala Pojiću, ispred Šalabalije i Bajića.

Rastko Krstić šampion klase 1000 Formula

Neizvesnost je vladala u klasi 1000 Formula. U subotnjoj trci, pobedu je odneo Rastko Krstić, ispred Orman Aghe i Stefana Janačkovića, čime je Krstić osigurao šampionsku titulu u ovoj klasi. U nedeljnoj trci, Agha je trijumfovao, dok su Janačković i Lazar Maksimović zauzeli drugo i treće mesto.

Dostanić dominirao u klasi 600 Formula

U klasi 600 Formula, oba dana Igor Dostanić je odneo pobede, ispred Stefana Radojevića i Olega Medenice koji su podelili po jedno drugo i treće mesto u subotu i nedelju. Radojević je uz ostvarene rezultate osigurao šampionsku titulu u ovoj klasi, dok je Dostanić briljirao na stazi.

Ovom trkom završena je sezona Šampionata Srbije, dok vozače Alpe Adria šampionata očekuje još jedna trka, koja će se održati na Grobniku.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *