Road Racing,  Vesti

Alpe Adria Šampionat i BMU: Uspešan vikend za naše vozače u Brnu

Proteklog vikenda u Brnu se vozila treća trka Alpe Adria šampionata, koja je ujedno bodovana i za BMU šampionat. Među najuspešnijim takmičarima koji voze ispred Moto saveza Srbije bili su Michal Filla i Vukašin Bajić.

Michal Filla je u subotu u klasi SBK ostvario sjajan rezultat, zauzevši prvo mesto. U nedeljnoj trci, Filla je uspeo da se plasira na drugo mesto, čime je potvrdio svoju vrhunsku formu.

Vukašin Bajić je u klasi Cup 1000 oba dana zauzeo drugo mesto, pokazavši konstantnost i odlične vozačke sposobnosti. U okviru BMU šampionata, Bajić je uspeo da zabeleži pobedu, čime je dodatno učvrstio svoju drugu poziciju u generalnom plasmanu.

Strahinja Kovačević je u klasi 600 NG imao slabiji vikend, završivši obe trke na četvrtom mestu. Ovaj vikend jednostavno nije bio njegov, ali manjak bodova sa trke u Brnu neće znatno uticati na njegov plasman u generalnom poretku.

U klasi Cup 1000, Miomir Pojić je u subotu završio na osmom mestu, ispred Danila Mladenovića. Nažalost, trku u nedelju obojica nisu završili, ali su pokazali borbenost i želju za dobrim rezultatima.

Ovaj vikend za takmičare sa licencama Moto saveza Srbije pokazuje da naši takmičari imaju potencijal da se takmiče i osvajaju vrhunske rezultate na međunarodnoj sceni. Radujemo se narednim trkama i želimo im puno uspeha u budućim izazovima.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *