Moto Klasik,  Road Racing,  Vesti

Božič potvrdio primat na NAVAK-u

Drugu trku Otvorenog šampionata Srbije u brzinskom motociklizmu i moto klasik disciplini koja je održana na poliginu Nacionalne vozačke akademije (NAVAK) pobedom u najjačoj klasi 1000 štok sport obeležio je David Božič i time potvrdio primat. Drugo mesto osvojio je Strahinja Kovačević, a treći je bio Miloš Mijailović.

foto: Live Production

Nedelja prepodne bila je rezervisana za zagrevanje po klasama, ujedno i za fina podešavanja takmičarskih sprava, odnosno pronalaženje dopunskih repera, za kočenje i „napadanje“ krivina na poligonu.

Takmičarski deo otvorila je divizija klasa 125 SP i 300 SSP. U identičnom poretku od subote slavili su po klasama u 125 SP Dragan Mišković, odnosno Dimitru Aleksandru u 300 SSP. Druga trka pripala je klasi 1000 štok sport, gde je sa starta odlično krenuo Strahinja Kovačević, ali preslikana situacija od subote viđena je i na nedeljnom okršaju. Na pola trke Božič preuzima vođstvo i rutinski finišira.

foto: Live Production

Ionel Paskota gost iz Rumunije još jednom je demonstrirao da je neprikosnoven u klasi 600 super sport. Hristajan Buzalkovski je pogrešio na startu, ali je do pola trke uspeo da sve koriguje i završi na drugom mestu. Miroslav Ilić osvajanjem trećeg  mesta odbranio je čast domaćih vozača. Ninoslav Mitić koji je na subotnjoj trci imao foto finiš, na nedeljnoj je objasnio kako se vozi 600 formula. Aleksandar Lukić je bio neprikosnoven u 1000 formuli, dok se odlična borba za drugo mesto odvijala između Vladimira Popovića i Aleksandra Ivkovića.

foto: Live Production

Šesta trka dana bila je divizija 1 moto klasik kategorije. Vremešne sprave i orni vozači bili više nego zanimljivi za gledanje. U MK 50 klasi najbrži je bio Stanko Markotić, u MK 125 Zoran Fabijanović, odnosno u MK OT Aleksandar Kovačević. Finale finala pripalo je diviziji 2 u MK OS još jedno prvo mesto za Beliu Mihaia. Darko Prokin je bio najbrži u MK 250, a Dragan Prokin u MK 500.

foto: Live Production

Značaj prvom takmičenju sezone brzinskog motociklizma Moto saveza Srbije dali su Martin Hejduk predsednik FIM Evropa RR komisije u svojstvu člana žirija, odnosno Valter Gluk kao tehnički delegat FIM Evropa.

Plasmani po klasama

125 SP: 1. D. Mišković, 2. U. Gajić, 3. S. Popov

300 SSP: 1, D. Aleksandru, 2. P. Paskota, 3. N. Mojsilović

1000 STK: 1. D. Božić, 2. S. Kovačević, 3. M. Mijailović

600 SSP: 1. I. Paskota, 2. H. Buzalkovski, 3. M. Ilić

600 formula: 1. N. Mitić, 2. M. Živanović, 3. U. Mijailović

1000 formula: 1. A. Lukić, 2. V. Popović, 3. A. Ivković

MK 50: 1. S. Markotić, 2. K. Kenjereš, 3. S. Ostojić

MK 125: 1. Z. Fabijanović, 2. B. Vranić, 3. Z. Pavlović

MK OT: 1. A. Kovačević, 2. S. Tatić, 3. R. Ružičić

MK OS: 1. B. Mihai, 2. L. Popovicu, 3. D. Viorel

MK 250: 1. D. Prokin, 2. I. Aster, 3. Z. Berkeš

MK 500: 1. D. Prokin, 2. M. Novaković

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.